به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، بابک برادران نقشینه در پنل تخصصی پایداری و رویداد سبز که در هفدهمین دوره جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی برگزار شد، اظهار کرد: با در نظر گرفتن مصارف فولاد مبارکه، به تولید ۱.۳۹ دیاکسید کربن به ازای ۱۰ تن فولاد میرسیم که این میزان از متوسط جهانی فعلی پایینتر، اما از نقطهگذاری سال ۲۰۵۰ به منظور کاهش ۵۰ درصدی تولید کربن، بالاتر است.
وی با بیان اینکه چهار روش اصلی از جمله احیای هیدروژنی و انرژیهای تجدید پذیر از راهکارهای رسیدن به هدف مذکور محسوب میشود، افزود: احیای هیدروژنی، موضوع جدیدی محسوب نمیشود، اما در سه سال اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
کارشناس ارشد فناوری و نوآوری شرکت MSTID تصریح کرد: به منظور کاهش نشر کربن باید از هیدروژنهای پاک شامل دو هیدروژن آبی و سبز استفاده شود که این موضوع هزینه بالایی دارد. به منظور انجام واکنش احیا، حدود ۵۵ کیلوگرم هیدروژن نیاز است که در شرایط فعلی، اقتصادی نیست. افزون بر موارد مذکور، باید در نظر داشت که آیا میتوان سنگ آهنهای کشور را با هیدروژن احیا کرد یا خیر.
وی با بیان اینکه به کارگیری CCS در شرایط حال حاضر در فولاد مبارکه هزینه بالایی دارد، ادامه داد: عمر متوسط فولاد در شاخصهای جهانی ۲۰ سال است، اما در ایران ۳۰ سال در نظر گرفته میشود و پس از آن قراضه است. طی ۱۰ تا ۳۰ سال گذشته شاهد جهش مصرف فولاد در کشور بودیم و از همین رو انتظار میرود که تا سال ۲۰۴۰ میزان قراضهها پنج تا شش برابر شود.
برادران نقشینه ضمن تاکید بر لزوم تجدیدپذیر بودن صددرصدی برق فولاد مبارکه، اضافه کرد: اولین تکنولوژی که پس از CCS میتواند توجیه اقتصادی داشته باشد، استفاده از قراضهها است.
تعداد بازدید : ۶۰۳ تاریخ: 1402/02/21
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی؛ جشنوارهای به وسعت نوآوری
نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی در سالن اجتماعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر…اسامی راهیافتگان به مرحله نهایی نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی اعلام شد/ آغاز داوریهای …
دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی در آستانه برگزاری این رویداد، اسامی راهیافتگان به مر…